Handige tips voor het uitzoeken van jouw energielabel

Als je een nieuw huis gaat kope, is het belangrijk om na te denken over het energielabel. Dit label geeft aan welke mate van isolatie en tocht je huis heeft. Het is dan ook belangrijk om dit label in de gaten te houden, want dit kan flink besparen op je energierekening! Ook is het goed om te weten dat sommige woningen geen label krijgen. Dit kan komen door een gebrek aan informatie of omdat het huis niet voldoet aan de minimale isolatienormen. In dat geval moet je extra goed naar de isolatie van het huis kijken. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om jouw huis duurzaam te maken. Zo kun je bijvoorbeeld investeren in photovoltaïsche panelen, zonne panelen  of een warmte-pomp. Op die manier kan je niet alleen besparen op je energierekening, maar draag je ook bij aan een beter milleu. Maar hoe bepaal je nu welke energie label er bij jouw huis hoort. In deze blog gaan wij het hebben over de voordelen van de all-in prijzen van een energielabel, en hoe je met gemak een energielabel kan aanvragen.

De voordelen van de all-in prijzen

Wanneer je een woning, appartament of bedrijfsruimte wilt verwarmen, is het slim om na te denken over de kosten van je energieverbruik. All-in prijzen zijn voordelig omdat je precies weet wat je moet betalen voor je advies en onderhoud. Bovendien krijg je bij deze uitstekende service ook nog een tips om te bezuinigen op energie. Laat je nu nog informeren, en krijg de prijs van een energielabel die bij jouw woning of appartament past. Het eerste voordeel van all-in prijzen is het gemak. Je weet precies waar je aan toe bent, er zijn geen onvoorziene kosten en je hoeft bang te zijn dat je niet uitkomt qua budget. Je weet namelijk precies waar je aan toe bent qua maandprijs. Bovendien profiteer je vaak van kortingen en aanbiedingen die alleen beschikbaar zijn voor all-in klanten. Eén aanspreekpunt voor al je vragen is ook prettig, zo weet je zeker dat je goed geholpen wordt.

Hoe vraag je de energielabel aan?

Wanneer je een huis wilt verkopen of verhuren, is het aanvragen van het energielabel verplicht. Het energielabel geeft de energetische kwaliteit van een woning weer en is daarmee een belangrijke factor bij de verkoop of verhuur ervan. Wanneer je het label aanvraagt, ontvang je een rapport waarin staat hoe energiezuinig je huis is. Het energielabel aanvragen gaat heel snel en makkelijk online. Je vult simpelweg jouw adresgegevens en informatie over jouw huis of appartament. LabelUp helpt je met de documenten verzamelen indien die nodig zijn. Daarna komen ze langs voor een inspectie en binnen een paar werkdagen kun jij al je energielabel hebben.