Tips bij het financial leasen van een auto

Het kopen van een nieuwe of tweedehands auto kan soms heel erg lastig zijn. Je hebt namelijk te maken met hoge investeringskosten en dit is niet iets wat iedereen kan doen. Consumenten maken daarom graag gebruiken van financial lease en dit is een handige manier om een auto te financieren. Je kunt op verschillende manieren een auto leasen en er zijn ook veel mensen die kiezen voor private lease. Aan private lease zitten veel voordelen verbonden, maar de auto wordt nooit van jou. Dit is voor veel consumenten een groot nadeel en daarom wordt er steeds vaker gekozen voor financial lease. 

Financial lease betekent dat je een auto aanschaft en deze in termijnen afbetaalt. Dit doe je voor een zo voordelig mogelijke lease deal. Hierbij is het van belang om een maandsom op te bouwen, zodat je de hele kredietsom kunt afbetalen. Het kredietbedrag bestaat uit twee delen: de verkoopprijs van de auto en de kredietvergoeding. De kredietvergoeding is de rente van het contract en deze moet ook afbetaald worden. Waar moet je op letten bij het financial leasen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Financial lease online vergelijken

Het is aan te raden om financial lease online vergelijken, zodat je met een goede deal kunt komen. Bij het vergelijken is het van belang om te kijken naar het rentepercentage, dit is een beetje hetzelfde als bij het vergelijken van een lening. Daarnaast raden we het aan om alleen met een aanbieder in zee te gaan, als ze transparant zijn over de voorwaarden. Sommige voorwaarden kunnen heel erg vervelend zijn, zoals het slottermijn. Het slottermijn is het bedrag dat je aan het einde van de leaseperiode moet betalen. Door deze te betalen is het leasecontract volledig afgelost en is het voertuig ook echt van jou.

Kies iets wat je kunt betalen

Veel mensen maken de fout door een dure leaseauto te kiezen, maar dit is niet aan te raden. Laat je niet verleiden om over je goed doordachte budget te gaan. Een tientje of vijftig euro per maand kan al snel veel betekenen. Stel vooraf een lijst op met kenmerken waaraan jouw leaseauto moet voldoen en stel ook een maximaal leasebudget vast. Je kunt op deze manier niet een te dure auto leasen en dit is belangrijk, omdat je anders vast zit aan een contract.