Tips voor het kopen van een hoortoestel

Veel ouderen krijgen bij het ouder worden last van het lichaam. Het lichaam verandert tijdens het ouder worden en dat is volkomen normaal. Het begint bijvoorbeeld met het krijgen met rimpels en het eindigt vaak met slechtziend worden. Bij het ouder worden is het ook normaal om een slechter gehoor te krijgen. In sommige gevallen kan het heel erg zijn en dan is het van belang om een hoortoestel te nemen. Toch kan dit een ingrijpend stap zijn en hebben veel ouderen er moeite mee. Ook is het kopen van een hoortoestel erg lastig en dit komt door het ruime aanbod. Er zijn misschien wel honderden verschillende soorten hoortoestellen en deze verschillen veel van elkaar. 

Bij het kopen van een hoortoestel, is het van belang om te kiezen voor kwaliteit. Ook moet de hoortoestel afgesteld zijn aan jouw persoonlijke voorkeuren en hier kan een audicien bij helpen. Het is aan te raden om altijd een audicien te bezoeken, voordat je een hoortoestel koopt op het internet. Waarom is dit belangrijk? En waar let je op bij het kopen van een hoortoestel? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Naar de audicien

Voordat je kijkt naar het hoortoestel kopen, is het van belang om naar een audicien te gaan. Een audicien neemt namelijk een hoortest af en controleert wat de behoefte zijn bij een hoortoestel. Daarnaast geeft een audicien ook advies over het nemen van een hoortoestel en belangrijke voorlichting. Een audicien wijst vaak aan welk hoortoestel je precies nodig hebt en de voorlichting is voor het schoonmaken van het hoortoestel. Je kunt bij een audicien langsgaan, maar je kunt de audicien ook thuis laten komen. Dit is waar veel ouderen voor kiezen, omdat je het dan kunt doen in een vertrouwde omgeving.

Hoortoestellen vergelijken

De audicien geeft vaak een advies over het juiste hoortoestel en kan deze ook voor je instellen. Je wilt namelijk dat het hoortoestel lekker zit, maar er ook voor zorgt dat je beter kunt horen. Het aanbod in hoortoestellen is enorm en dit maakt het soms lastig. Het is aan te raden om de verschillende hoortoestellen met elkaar te vergelijken. Hierbij moet je goed kijken naar de functionaliteiten van een hoortoestel. Je kunt bijvoorbeeld een hoortoestel kopen met wind ruisonderdrukking, zodat je minder last hebt van de wind. Dit kan soms snel leiden tot hoofdpijn en dat is vervelend.